Maalämpö

Maalämpö on ekologinen vaihtoehto

Porakaivoon perustuvassa maalämpöpumpussa kallioperään porataan yleensä 100–250 metrin syvyinen porakaivo eli maalämpökaivo, johon asennetaan lämmönkeruuputkisto. Maalämpö kerätään maalämpöpumpulla hyvin syvältä maaperästä, aivan peruskalliosta asti. Syvyyteen sitoutunut lämpö kuljetetaan putkistoa pitkin talon lämpöputkistoon.

Maalämpö lämmittää kotisi tehokkaasti

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa, missä käytetään hyväksi maaperään varastoitunutta lämpöä, joka on peräisin auringosta tai maaperän ytimestä. Meillä Suomessa aurinko lämmittää maaperää muutaman metrin syvyyteen saakka. Maaperään sijoitettava keruuputkisto hyödyntää maaperän pintalämpöä. Porakaivosta saatavasta lämpöenergiasta suurin osa on taas maansisäistä lämpöä, joka on peräisin maapallon ytimestä. Maalämpö voidaan kerätä maasta joko porakaivolla tai maahan tai vesistöön sijoitettavalla keruuputkistolla.

Miksi maalämpö?

Säästää luontoa

Maalämpö on uusiutuvaa energiaa ja siksi sen käyttö on ekologista ja kannattavaa. Maalämpö on erinomainen vaihtoehto myös rakennuksen viilentämiseen.

Säästää kukkaroa

Maalämpöratkaisut ovat kustannustehokkaita. Maalämmöllä lämmität kotisi ja kiinteistösi muita yleisimpiä lämmitysmuotoja edullisemmin.

Maalämpöpumpun toimintaperiaate perustuu lämmön talteenottoon

Maalämpöjärjestelmän keruuputkistossa kiertävä neste kerää maaperän luovuttamaa maalämpöä itseensä lämmeten keruukierroksen aikana muutaman asteen. Maalämpöpumpun höyrystimessä lämmönkeruuneste luovuttaa lämpöenergian lämmittäen höyrystimessä olevan kylmäaineen, jonka lämpötila on noin kymmenen pakkasastetta. Kylmäaineen lämmetessä se alkaa kiehua eli kylmäaine kaasuuntuu. Höyrystimen läpi menneen kylmäaineen lämpötila on nollan tietämissä. Tämän jälkeen kylmäaine kulkee kompressorin kautta, missä kylmäaineen painetta nostetaan ja fysiikan lakien mukaisesti myös kaasun lämpötila kohoaa. Näin paineistetun kylmäaineen lämpötila on kohonnut noin sataan asteeseen.

x

Maalämpö omakotitaloon

Harkitsetko maalämpöön siirtymistä tai rakennatko uudiskohdetta? Varaa LVI Eilolalta veloitukseton energiakartoituskäynti. Aktiivinen toiminta-alueemme kattaa Uudenmaan, Varsinais-Suomen ja Hämeen maakunnat sekä Oulun läänin.

x

Maalämpö kerrostaloon

Kiinteistölämpöpumppu on suunniteltu isojen rakennusten ja kiinteistöjen lämmitystarpeeseen. Asennamme taloyhtiöönne valintanne mukaan maapiiri- tai porakaivojärjestelmän kokonaisurakkana. LVI Eilolan asentama kiinteistölämpöpumppu on laaturatkaisu.

x

Lataa energia-avustusohje!

Mitä ovat ARA:n ja ELY:n energia-avustukset ja mitä eroa niillä on? Mikä on E-luku? Voinko minä hakea energia-avustusta? Mitkä korjaushankkeet ovat avustettavia ja kuinka paljon avustusta voi saada? Miten haen energia-avustusta? Me kerromme sinulle!

  Energiakartoituksen kautta yksilöityyn lämpöratkaisuun

  Ilmaisella energiakartoituskäynnillä tutkimme rakennuksen nykyisen lämmitysjärjestelmän kunnon ja mahdolliset puutteet. Kartoitamme rakennuksen sopivuuden ilmavesilämpöpumpulle, sopivan lämmitysratkaisun ja kerromme lisää erilaisista lämmitysvaihtoehdoista. Samalla saat tietoa erilaisista lämmitysjärjestelmistä, niiden asennus- ja käyttökustannuksista, sekä lämmitysmuotojen vertailusta ostopäätöksesi tueksi.

  Kartoituskäynnin jälkeen suunnittelemme rakennuksellesi optimaalisen lämmitysratkaisun. Saat kirjallisen tarjouksen lämmityssaneerauksesta tai ilmavesilämpöpumpun asennuksesta uudiskohteeseen. Voit olla varma, että meidän ilmavesilämpöpumpun hinta on kilpailukykyinen. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin niin erilaisiin lämmitysvaihtoehtoihin kuin antamaamme tarjoukseenkin liittyen.

  Varaa arviokäynti

  Kartoituksen aikana käymme remonttitarpeet ja laskemme pitävän tarjouksen niiden toteutuksesta.

  Arviokäynti on täysin maksuton ja sitoumukseton

   Vuosihuoltopaketti

   uoritamme perustarkastuksen ja lämminkeruupiirin paineennostot, sekä suodattimien ja mudanerottimen pudistukset ja vaihdot. Huoltoon kuuluu myös lämmitysjärjestelmän säätötyöt.

   Suosittelemme ammattilaisen suorittamaa huoltoa ja tarkastusta vuoden välein.

   x

   Yhteydenottopyyntö

   Tarvitsetko energiaratkaisuiden ammattilaista? Palvelemme mielellämme. Jätä viesti tai soita asiantuntijoillemme!

   LVI-Eilola mahdollistaa maalämpöä Oulun seudulla

   Maalämpö on uusiutuva energianlähde. Aurinko lämmittää maanpintaa, josta lämpö ohjautuu syvemmälle maahan ja kallioon. Sateisista päivistä ei kannata murehtia, koska maahan imeytyvä sadevesi edesauttaa lämmön kulkeutumista syvemmälle maaperään.

   x

   Maalämpö Uusimaa – asennettuna täyden palvelun talosta!

   Maalämpö on puhdas ja energiatehokas lämmitysmuoto, joka vastaa nykypäivän haasteisiin ympäristöä ja lompakkoa säästävänä energiamuotona. Maalämpö tuottaa vihreämpää ja taloudellisempaa lämpöä, jota voit kätevästi hallita etänä missä ja milloin vain.

   x

   Maalämpöpumppu kerää maaperästä ekologista maalämpöä

   Maalämpöpumppu nostaa määperästä maalämpöä, joka on luonnon tuottamaa uusiutuvaa ja puhdasta energiaa. Maalämpö on ekologinen lämmitysmuoto, joka ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä. Näin maalämpö säästää tehokkaasti niin luontoa kuin lompakkoasi.

   x