Kategoriat
Blogit

Nykyaikaiset remontti- ja energiaratkaisut pienentävät asumisen kustannuksia

Kodin lämmitysjärjestelmän remontti- ja energiaratkaisut ovat ajankohtaisia ja tulisi päivittää nykypäivään yhä useammassa suomalaisessa kodissa. Suomen asuntokanta vanhenee ja samaan aikaan vaatimukset energiatehokkaiden ja vähähiilisten lämmitysmuotojen hankintaan voimistuvat jatkuvasti.

Kun energiakustannukset jatkavat kasvuaan ja vanha lämmitysjärjestelmä alkaa tulla tiensä päähän, on uuden lämmitysmuodon valinta viisas ja taloudellinen ratkaisu pitkälle tulevaisuuteen. Nykyään yhä useamman suomalaisen omakotirakentajan tai energiaremonttia tekevän lämmitysratkaisuksi valikoituu maalämpö tai ilmavesilämpöpumppu, jotka ovat ekologisia ja energiatehokkaita ratkaisuja vanhan lämmitysmuodon tilalle.

Kodin lämmitysjärjestelmän remontti- ja energiaratkaisut kannattaa toteuttaa ajoissa

Kodin lämmitysjärjestelmästä kannattaa pitää huolta, jotta koti pysyisi lämpimänä, kunnossa ja terveenä. Vanha lämmitysjärjestelmä voi vikaantua tai varoittamatta lakata toimimasta talven kireimmillä pakkasilla. Kun kodin lämmitysjärjestelmän remontti ja energiaratkaisut toteutetaan ajoissa, voidaan välttyä myös vanhojen lämmitysputkien rikkoutumiselta, vakavalta vesivuodolta ja mahdollisilta kosteusvaurioilta.

Lämmitysverkoston ja käyttövesiputkien tekninen käyttöikä on arviolta 30–40 vuotta, joten ne kannattaa uusia energiaremontin yhteydessä. Näin remontista saadaan kaikki hyöty irti ja uusi järjestelmä toimii turvallisesti ja tehokkaasti.

Siirtyminen öljylämmityksestä matalaenergiajärjestelmään säästää luontoa ja lompakkoasi

Suomessa arvioidaan olevan vielä yli 130 000 omakotitaloa, joissa on öljylämmitys. Lämmitysmuodon vaihtaminen öljystä moderniin matalaenergiajärjestelmään, kuten maalämpöön tai ilmavesilämpöpumppuun on keskeisimpiä omakotitalojen energiankulutusta tai päästöjä pienentäviä keinoja. Lämmitysjärjestelmän remontti ja energiaratkaisut tuovat energiansäästöä, lämmittämisen helppoutta ja pienentävät merkittävästi omakotiasujan hiilijalanjälkeä.

Maalämpöpumppu ja ilmavesilämpöpumppu voidaan asentaa uudisrakennuksiin ja saneerauskohteisiin, joista löytyy vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Tarvittaessa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä voidaan toteuttaa kohteisiin, joista se puuttuu.

Lämpöpumppu lämmittää talven pakkasilla ja viilentää kesähelteillä

Ilmalämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa, jota voidaan talvisin hyödyntää lämmityksen apuna ja kesäisin kodin viilennyksessä. Ilmalämpöpumppu säästää lämmityskuluissa ja voidaan asentaa lähes kaikkiin kohteisiin nykyisen lämmitysjärjestelmän tueksi.

Ilmavesilämpöpumppu voi helposti puolittaa kodin lämmityskulut, vanhaan öljylämmitykseen verrattuna. Ilmavesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman ilmaista lämpöenergiaa, joka siirretään kodin käyttöveteen ja lämmitykseen vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kautta.

Se voidaan asentaa talon ympärivuotiseksi päälämmönlähteeksi tai voidaan joustavasti toteuttaa myös hybridijärjestelmänä vanhan järjestelmän rinnalle. Ilmavesilämpöpumppu on puhdas, energiatehokas ja vaivaton lämmitysmuoto.

Maalämpöpumppu soveltuu lähes kaikenlaisiin asuintaloihin ja liikekiinteistöihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Maalämpö hyödyntää tehokkaasti maan luovuttamaa lämpöä ja tuottaa jopa 70 prosentin energiansäästöt vuosittaisiin lämmityskuluihin.

Maalämpöpumppu omaa lämmitysmuodoista parhaat ympärivuotiset lämmitysominaisuudet ja parhaan energiatehokkuuden, jolloin se pystyy maksamaan itsensä takaisin jopa alle kymmenessä vuodessa. Maalämpöpumpulla voidaan myös viilentää kätevästi kesähelteillä. Tällöin puhutaan maaviileästä.

Kodin lämmitysjärjestelmän remontti- ja energiaratkaisut laadukkaasti LVI Eilolalta!

Vanhemmat lämmitysjärjestelmät, kuten öljy- tai puulämmitys vaativat käyttäjältään aikaa, vaivaa ja lisääntyvää rahanmenoa. Talvisin puulämmittäjä lisää jatkuvasti puuta lämmityspannuun, jotta koti pysyisi lämpimänä. Öljylämmittäjä huolehtii taas oikuttelevan öljypolttimen, jatkuvasti nousevan öljyn hinnan tai öljylämmityksen raskaan hiilijalanjäljen takia.

Nykyaikaiset remontti- ja energiaratkaisut ovat kaikkea muuta. Maalämpöpumppu ja ilmavesilämpöpumppu ovat vaivattomia, puhtaita ja energiatehokkaita ratkaisuja, jotka lämmittävät kodin ja käyttöveden ympäri vuoden. Lämpöpumput pitävät kodin tasaisen lämpimänä ja niitä voidaan ohjata jopa älypuhelimen sovelluksella.

LVI Eilola on uusiutuvien ja ekologisten energiaratkaisujen asiantuntija. Toteutamme edulliset ja energiatehokkaat remontti- ja energiaratkaisut kaikenlaisiin saneerauskohteisiin. Varaamalla ilmaisen energiakartoituksen, voimme yhdessä suunnitella sinun kotiisi sopivan ratkaisun. Meillä maalämmön, ilmavesilämpöpumpun tai ilmalämpöpumpun asennus hoidetaan aina markkinoiden johtavilla tuotteilla ja helppona avaimet käteen -ratkaisuna jokaiseen kotiin.