Kategoriat
Blogit

Miksi valita ilmalämpöpumppu?

Ilmalämpöpumppu on nykyaikainen, ympäristöystävällinen ja energiatehokas ratkaisu lämmittää ja viilentää omakotitalot, kesämökit ja muut kiinteistöt. Se voidaan asentaa lähes jokaiseen rakennukseen.

Ilmalämpöpumppu tuo parhaat säästöt lämmityskuluihin suorasähkölämmitteisissä taloissa. Suomen sääolosuhteissa lämpöpumppu ei kykene lämmittämään tiloja talven kovimmilla pakkasilla, joten rakennuksessa on oltava tukena päälämmitysjärjestelmä.

Ilmalämpöpumppu säästää luontoa ja kukkaroasi

Ilmalämpöpumppu on luontoa säästävä ratkaisu, joka hyödyntää ulkoilman sisältämää ilmaista energiaa muuntaen sen talvisin lämmöksi ja kesäisin viileydeksi. Se säästää energiaa, parantaa rakennuksen energiatehokkuutta ja pienentää omakotiasujan hiilijalanjälkeä.

Ilmalämpöpumppu tuottaa säästöä riippumatta siitä, mikä olemassa oleva lämmitysjärjestelmä on kyseessä. Lämpöpumppu voidaan asentaa joustavasti niin uusiin kuin vanhoihinkin rakennuksiin.

Nykyaikaisen ilmalämpöpumpun hinta on varsin edullinen, joten se on helppo ratkaisu aloittaa energian säästäminen. Energiatehokkuutensa ansiosta sillä voidaan päästä jopa 40 prosentin säästöihin lämmityskuluissa. Kun ilmalämpöpumppu toimii kodin päälämmitysjärjestelmän lisälämmönlähteenä, sen hankintakustannus saadaan takaisin jopa alle kolmessa vuodessa lämmityskulujen laskiessa.

Ilmalämpöpumppu puhdistaa ilmaa ja poistaa kosteutta

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta eri yksiköstä, joista toinen on sisällä ja toinen ulkona. Ulkoyksikkö sijoitetaan vapaalle seinustalle paikkaan, jossa ilma pääsee vapaasti kulkemaan yksikön läpi.

Sisäyksikkö sijoitetaan avaraan tilaan niin, että sen puhallusvaikutus saadaan mahdollisimman laajalle. Näin hitaasti kiertävä ilma tasoittaa tehokkaasti lämpötilaa koko talossa. Tyylikäs ja kompakti sisäyksikkö sulautuu nykykodin sisustukseen huomaamattomasti.

Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja parantaa oleellisesti sisäilman laatua, jota kaikkien on terveellistä hengittää. Puhdistustoiminto tekee sisäilmasta puhtaampaa poistamalla bakteereja, viruksia, homeitiöitä ja epämiellyttäviä hajuja.

Samalla se poistaa rakennuksesta kosteutta, jolloin kosteusongelmat ja homeriskit vähentyvät merkittävästi sisäilman kosteuden laskiessa. Näin kodin sisäilma tuntuu raikkaalta ja miellyttävältä ja lattiatkin lämpimämmiltä.

Ilmalämpöpumpun hinta määräytyy ominaisuuksien mukaan

Ilmalämpöpumpun avulla lämmität ja viilennät tehokkaasti kotisi ilman vedon tunnetta. Markkinoilla on monenlaisia ilmalämpöpumppuja, joista voidaan valita jokaiseen kotiin tarpeiden mukainen malli. Ilmalämpöpumpun hinta riippuu luonnollisesti pumpun koosta ja ominaisuuksista.

Takkatoiminnolla ilmalämpöpumppu voidaan asettaa kierrättämään takan tuottamaa lämpöä laajemmalle alueelle. Lämpötilan ylläpito-toiminnolla lämpöpumppu pitää tilan lämpötilan halutulla tasolla. Sisäilman kosteudenhallinnalla voidaan parantaa taas oleellisesti sisäilman laatua ja poistaa kosteutta. Useat mallit ovat lisäksi etäohjattavia, jolloin niitä voidaan hallita kätevästi vaikka älypuhelimella.

Maalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu lämmittävät ja viilentävät ekologisesti

LVI Eilola on maalämpöratkaisujen asiantuntija. Maalämpö voidaan asentaa rakennuksen päälämmönlähteeksi ja se lämmittää kotisi ympäri vuoden ja viilentää kesähelteillä. Ilmalämpöpumppu jäähdyttää kesäisin, mutta ei kykene lämmittämään yksinään talven kylmimpinä päivinä. Näin se voidaan asentaa nykyisen lämmitysjärjestelmän tueksi.

LVI Eilola on keskittynyt maalämpöjärjestelmien ja ilmavesilämpöpumppujen myyntiin ja asennuksiin. Emme asenna pelkkiä ilmalämpöpumppuja, mutta meiltä onnistuu myös ilmalämpöpumpun asennus maalämmön asennuksen yhteydessä. Meillä maalämmön, ilmavesilämpöpumpun ja ilmalämpöpumpun asennus hoidetaan markkinoiden parhailla tuotteilla ja laadukkaana kokonaisratkaisuna kaikkiin koteihin!

Voit varata ilmaisen energiakartoituksen ja voimme yhdessä suunnitella kotiisi sopivan ratkaisun. Meillä ilmavesilämpöpumpun tai maalämmön hinta on kilpailukykyinen ja energiaremontin työn osuudesta voit saada lisäksi kotitalousvähennystä!