Kategoriat
Blogit

Maalämpöpumppu vai ilmalämpöpumppu? Miten ne eroavat toisistaan?

Maalämpöpumppu pitää kotisi tasaisen lämpimänä ympäri vuoden myös kotimaan kovimmilla pakkasilla ja lämmittää samalla kotisi käyttöveden. Maalämpö on tämän päivän kodin lämmitysmuoto, joka tarjoaa luonnon puhdasta energiaa ja vaivatonta asumista.

Ilmalämpöpumppu soveltuu sujuvasti lähes kaikkien rakennusten päälämmitysjärjestelmän tueksi. Se jäähdyttää kesällä, lämmittää talvella ja parantaa sisäilman laatua. Ilmalämpöpumppu ei kykene lämmittämään yksinään talven kovimmilla pakkasilla, joten se tarvitsee päälämmitysjärjestelmän avuksi.

Maalämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu säästävät luontoa ja lompakkoasi

Nykypäivänä energiakustannukset jatkavat nousuaan, energiatehokkuusvaatimukset kiristyvät ja paine ympäristöä säästäviin lämmitysmuotoihin kasvaa entisestään. Maalämpöpumppu on taloudellinen ja käyttökustannuksiltaan edullinen lämmitysmuoto, joka voidaan asentaa lähes jokaiseen kotiin. Maalämpöpumppu voi vähentää kodin lämmityskustannuksia jopa 60–80 prosenttia vanhaan öljy- tai sähkölämmitykseen verrattuna.

Ilmalämpöpumppu on hankintahinnaltaan varsin edullinen, joten se on helppo tapa aloittaa energian säästäminen. Nykyaikainen ilmalämpöpumppu on energiatehokas, joten sen avulla voidaan päästä jopa 40 prosentin säästöön lämmityskustannuksissa.

Maalämpöpumppu on hankintahinnaltaan kalliimpi kuin muut nykyiset lämmitysjärjestelmät, kuten ilmavesilämpöpumppu tai kaukolämpö. Maalämpö omaa kuitenkin ominaisuuksia, joiden ansiosta se on erittäin järkevä ja vaivaton sijoitus tulevaisuuteen. Sillä on paras energiatehokkuus ja parhaat lämmitysominaisuudet ympäri vuoden, joten se pystyy pitämään lämmityskulut alhaisina ja maksamaan itsensä takaisin alle kymmenessä vuodessa.

Maalämpöpumppu ottaa lämmön maasta – ilmalämpöpumppu ilmasta

Maalämpö on puhdasta, tehokasta ja ympäristöystävällistä auringon tuottamaa lämpöenergiaa, jota on varastoitunut maahan, kallioon tai vesistöihin. Maalämpöpumppu kerää lämpöenergiaa vaivattomasti ympäri vuoden. Maalämpö ohjautuu lämmönsiirtimen, kompressorin ja lauhduttimen kautta maalämpöpumpun veteen ja sieltä kodin lämmitysverkostoon ja lämpimän käyttöveden tuotantoon.

Maalämpö voidaan kerätä maasta energiakaivolla, maapiirillä tai vesistöön sijoitettavalla keruuputkistolla. Porakaivo sopii pieneenkin pihaan, maapiiri isommille tonteille ja vesistöön sijoitettava keruuputkisto taas paikkoihin, joihin edellä mainittuja ei pystytä järkevästi toteuttamaan.

Maalämpöpumppu voidaan asentaa niin uusiin taloihin kuin remonttikohteisiinkin, joista löytyy vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Tarvittaessa vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä voidaan remontin yhteydessä asentaa kohteisiin, joista se puuttuu. Maalämpöpumppu mitoitetaan aina huolellisesti rakennuksen tilavuuden ja lämpöenergian kulutuksen mukaan.

Ilmalämpöpumppu voidaan asentaa joustavasti kaikenkokoisiin kohteisiin. Ilmalämpöpumppu hyödyntää raikkaan ulkoilman sisältämää energiaa sisätilojen lämmittämiseen ja jäähdyttämiseen. Maalämpöpumpusta poiketen ilmalämpöpumpun lämmöntuotto heikkenee, kun pakkasta on yli 20 astetta. Tällöin ilmalämpöpumppu tarvitsee kaverikseen kodin pääasiallisen lämmitysjärjestelmän.

Hanki laadukas maalämpöpumppu avaimet käteen -ratkaisuna LVI Eilolalta!

LVI Eilola on paikallinen maalämpöratkaisujen asiantuntija. Meiltä löytyy nykyaikaiset, energiatehokkaat ja ekologiset energiaratkaisut kaikkiin koteihin! Jos harkitset maalämpöön siirtymistä tai pohdit uudisrakennuksen tulevaa energiaratkaisua, me olemme valmiina auttamaan.

Bosch on tuotemerkki, johon luotamme. Boschin valikoimasta löytyy sopiva maalämpöpumppu jokaiseen kotiin tai kiinteistöön. Nykyaikainen maalämpöpumppu on erittäin vaivaton ja käyttäjäystävällinen ja sitä voidaan ohjata jopa älypuhelimen sovelluksella.

LVI Eilola haluaa toimia asiakaslähtöisesti. Meidän ilmainen energiakartoitus takaa sen, että jokaiseen kohteeseen voidaan suunnitella optimaalinen maalämpöratkaisu, joka sopii saumattomasti asiakkaan tarpeisiin.

Maalämpöpumpun asennus hoidetaan meillä laadukkaana kokonaisratkaisuna aina energiakartoituksesta asiakkaan kanssa käytävään lopputarkastukseen ja maalämpöpumpun käytönopastukseen saakka. Ole rohkeasti yhteydessä ja mietitään yhdessä sinunkin kotiisi sopiva energiaratkaisu!