Kategoriat
Blogit

Lämmitysremontti talvella – onnistuu samalla tavoin kuin kesälläkin!

Varsin yleisesti luullaan, että lämmitysremontti talvella ei ole pakkasen takia mahdollista, remontti on kalliimpaa toteuttaa tai se valmistuu hitaammin. Lämmitysremontti talvella onnistuu samalla tavalla kuin kesälläkin. Energiaremontti ei vaadi erillisiä asumisjärjestelyjä, vaan kotona voidaan asua remontin aikana. Tarvittaessa varalämmitys voidaan hoitaa lämmitysremontin ajan vaikka erillisillä sähköpattereilla.

Kesäsesongin ulkopuolella osaavia tekijöitä on hyvin saatavilla, remontti voidaan toteuttaa lyhyemmällä varoitusajalla ja aika tilauksesta toteutukseen on useasti lyhyempi kuin kesäaikaan. Lämmitysremontti talvella voidaan toteuttaa paremmin asiakkaalle sopivana ajankohtana ja materiaalien ja lämmitysjärjestelmien toimitusajatkin ovat nopeampia.

Lämmitysremontti talvella – uudista vanha lämmitysjärjestelmäsi ajoissa

Suomen syksyn saapuessa kelit kylmenevät ja talotekniikka joutuu koetukselle. Jo ensimmäiset pakkaset voivat tuoda vanhempiin lämmitysjärjestelmiin ikäviä yllätyksiä. Vanhoissa lämmitysjärjestelmissä on heikentynyt lämmitysteho, lämpö karkaa harakoille tai se voi varoittamatta lakata toimimasta.

Yhä useamman suomalaisen kodin lämpöverkko tai käyttövesiputkisto tarvitsee nopeaa päivitystä, jotta koti pysyisi, kunnossa, terveenä ja lämpimänä. Lämmitysremontti kannattaakin tehdä ajoissa, koska vanhojen lämmitysputkien tekninen käyttöikä on arviolta 30–40 vuotta.

Vanhat metalliset lämmitysputket ovat jatkuvasti alttiina ruostumiselle ja lämmitysveden korkea lämpötila lisää niiden rasitusta entisestään. Vanhemmissa taloissa putket ovat kaiken lisäksi piilossa talon rakenteiden sisällä.

Sillä ei ole merkitystä toteutetaanko lämmitysremontti talvella vai kesällä. Talvi on ajankohtana ihan yhtä oikea aika aloittaa lämmitysjärjestelmän remontti kuin kesälläkin. Tärkeämpää on huolehtia siitä, että remontti hoidetaan ajoissa ennen todellisten ongelmien tai vakavien vesivuotojen ilmaantumista. Talvisin pintamaa on jäässä, joten se kantaa paremmin myös maalämpökaivon poraukseen käytettävää kalustoakin kuin sulan maan aikana.

Nykyaikaiset lämmitysmuodot tuovat lämpöä, turvaa ja säästöä asumiseen

Vanhemmat lämmitysmuodot, kuten puu- tai öljylämmitys vaativat käyttäjiltään paljon. Ne kuluttavat aikaa, vaivaa, ympäristöä ja yhä enemmän myös lompakkoasi.

Lämmitysjärjestelmän vaihto nykyaikaiseen järjestelmään, kuten maalämpöön tai ilmavesilämpöpumppuun tuo asumiseen helppoutta, luotettavuutta ja tarjoaa tasaista lämpöä ja lämmintä käyttövettä ympäri vuoden. Nämä lämmitysmuodot ovat energiatehokkaita ja ekologisia vaihtoehtoja, jotka säästävät tehokkaasti niin luontoa kuin selvää rahaakin.

Lämmitysjärjestelmän vaihto voidaan tehdä joustavasti ympäri vuoden. Lämmitysremontti talvella ei vaadi erityisiä asumisjärjestelyjä. Talossa voi asua koko remontin ajan, eikä vesikatko kestä yleensä paria tuntia pidempään. Tarvittaessa kodin lämmitys voidaan hoitaa sähköpattereilla ja lämpöpuhaltimilla, kun kodin varsinainen lämmitys on pois päältä.

Lämmitysremontin yhteydessä on järkevää uusia myös kodin teknisen käyttöiän saavuttaneet lämmitys- ja käyttövesiputket, lämmityspatterit ja aikansa eläneet vesikalusteet. Näin uusi järjestelmä saadaan toimimaan tehokkaasti ja turvallisesti ja koti saadaan edustamaan nykypäivän mukavuuksia, toimivuutta ja energiansäästöä.

LVI Eilola toteuttaa lämmitysremontit joustavasti ympäri vuoden!

Talvi on hyvää aikaa tehdä energiaremontti. LVI Eilola on ekologisten energiaratkaisujen edelläkävijä. Meidän kauttamme onnistuu lämmitysremontti talvella tai kesällä joustavasti ja korkealla ammattitaidolla kaikenlaisiin saneerauskohteisiin.

Voit varata ilmaisen energiakartoituksen, jolloin voimme yhdessä suunnitella kotiisi sopivan energiaremontin. Meillä ilmavesilämpöpumpun tai maalämmön asennus hoidetaan laadukkailla tuotteilla ja helppona kokonaisratkaisuna jokaiseen kotiin vuodenajasta riippumatta.