Kategoriat
Blogit

Ilmalämpöpumppu vai ilmavesilämpöpumppu? Minkälaisiin kohteisiin ne sopivat?

Ilmalämpöpumppu on energiaa säästävä lämmitysratkaisu, joka sopii monipuolisesti lähes kaikkiin rakennuksiin päälämmitysjärjestelmän tueksi. Ilmalämpöpumppu lämmittää talven pakkasilla, viilentää kesähelteillä ja parantaa oleellisesti asumismukavuutta. 

Nykyaikainen ilmavesilämpöpumppu voi toimia ympärivuotisesti rakennuksen päälämmönlähteenä tai tukea nykyistä järjestelmää. Energiatehokas ilmavesilämpöpumppu voidaan asentaa taloihin tai kiinteistöihin, joista löytyy vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä.

Ilmavesilämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu tuovat selvää säästöä energiakustannuksiin

Ilmavesilämpöpumppu ja ilmalämpöpumppu hyödyntävät tehokkaasti ulkoilman sisältämää energiaa sisätilojen lämmittämiseen ja viilentämiseen. Ilmavesilämpöpumppu lämmittää samalla myös kodin käyttöveden. 

Ilmavesilämpöpumppu on ekologinen ja energiatehokas ratkaisu, joka voi vähentää lämmityslaskuasi jopa 50-70 prosenttia öljy- tai sähkölämmityksen rinnalle tai tilalle asennettuna. Ilmalämpöpumppu tuo säästöjä riippumatta siitä, mikä olemassa oleva lämmitysjärjestelmä on kyseessä. Suurimpiin säästöihin päästään kuitenkin sähkö- ja öljylämmitteisissä taloissa.

Ilmalämpöpumpun hinta on suhteellisen edullinen ja se on matalan kynnyksen ratkaisu aloittaa energian säästäminen. Parhaimmillaan lämmityskustannukset voivat laskea jopa 40 prosenttia, jolloin ilmalämpöpumppu maksaa itsensä nopeasti takaisin. Ilmavesilämpöpumpun hinta on korkeampi, mutta se on järkevämpi sijoitus pitkällä tähtäimellä. Ilmalämpöpumppua parempi energiatehokkuus, tasainen lämpöenergian tuotanto myös kovemmilla pakkasilla ja käyttöveden lämmitys puhuvat puolestaan.  

Ilmalämpöpumppu kierrättää tehokkaasti ilmaa ja tasoittaa lämpötilaa koko talossa. Se toimii samalla ilmastointilaitteena ja kosteudenpoistajana, joka lisää oleellisesti viihtyvyyttä ja asumismukavuutta. Ilmavesilämpöpumppu kierrättää lämpöä taas talon lämmitysverkostossa, jolloin se tarjoaa tasaisempaa lämpöä koko kiinteistöön.

Ilmavesilämpöpumppu voi toimia päälämmönlähteenä – ilmalämpöpumppu tukemassa nykyisiä

Ilmalämpöpumpun asennus voidaan tehdä joustavasti kaikenkokoisiin rakennuksiin tukemaan olemassa olevaa lämmitysjärjestelmää. Ilmavesilämpöpumppu voi uudiskohteeseen asennettuna toimia vuoden ympäri talon päälämmönlähteenä, mutta se voidaan toteuttaa myös hybridijärjestelmänä vanhan lämmitysjärjestelmän rinnalle. 

Ilmavesilämpöpumppu on järkevä ja kustannustehokas ratkaisu kohteisiin, joihin ei voida tai ei haluta toteuttaa maalämpöpumppua. Ilmavesilämpöpumppu käyttää lämmön siirron väliaineena vettä, joten se voidaan asentaa vesikiertoista lämmitysjärjestelmää käyttäviin kohteisiin. 

Ilmalämpöpumppu ottaa lämmön ulkoilmasta, joten sen lämmöntuottokyky heikkenee 20 pakkasasteen jälkeen. Kun ilmalämpöpumppu on mitoitettu järkevästi, sillä voidaan lämmittää haluttu tila arvioilta 15 asteen pakkasellakin. Kovemmilla pakkasilla lämmitettävässä tilassa tulee ottaa lämmityksen avuksi pääasiallinen lämmitysjärjestelmä.

Myös ilmavesilämpöpumpun mitoitus tulee tehdä huolellisesti. Pakkasen kiristyessä yli 25 pakkasasteeseen, ilmavesilämpöpumpun lämmitysteho ja hyötysuhde laskevat. Tällöin pumpun sisäisen sähkövastuksen tai tukena toimivan vanhan lämmitysjärjestelmän tehon tulee vastata talon korkeinta lämmitys- ja käyttöveden kulutusta.

Hanki ilmavesilämpöpumppu vaivattomana kokonaisratkaisuna LVI Eilolalta!

LVI Eilolan kautta löydät uusiutuvat, ekologiset ja edulliset energiaratkaisut kaikkiin kohteisiin! Maalämpö, ilmavesilämpöpumppu tai ilmalämpöpumppu asennus hoidetaan rautaisella ammattitaidolla, korkealla ammattiylpeydellä ja laadukkaana kokonaisratkaisuna alusta loppuun. 

Varaa LVI Eilolan ilmainen energiakartoitus ja voimme suunnitella sinun taloosi saumattomasti sopivan ratkaisun. Energiaremontin työn osuudesta voit lisäksi saada kotitalousvähennystä, jolloin se on entistäkin edullisempi ja kannattavampi ratkaisu pitkälle tulevaisuuteen.